Basis Piano akkoorden

Bekijk hier veelvoorkomende piano akkoorden. Een piano akkoord is een klank van drie of meer tonen / noten die samenklinken tot een muzikaal geluid.
Akkoord Piano:

A majeur A mineur E majeur E mineur
C majeur C mineur F majeur F mineur
D majeur D mineur G majeur G mineur

A majeur

A akkoord: A – C# – E

A mineur

Am akkoord: A – C – E

C majeur

C akkoord: C – E – G

C mineur

C akkoord: C – D# – G

D majeur

D akkoord: D – F# – A

D mineur

Dm akkoord: D – F – A

E majeur

E akkoord: E – G# – B

E mineur

E akkoord: E – G – B

F majeur

F akkoord: F – A – C

F mineur

Fm akkoord: F – G# – C

G majeur

G akkoord: G – B – D

G mineur

G akkoord: G – A# – D

Wat is een piano akkoord

Een pianoakkoord of geharmoniseerd akkoord is een combinatie van noten die tegelijkertijd door een speler op de piano worden gespeeld. De muzikant speelt meer dan één noot tegelijk, waardoor er een toon ontstaat dat wij kennen als een akkoord. Akkoorden kunnen worden gemaakt uit verschillende combinaties van vier, drie of zelfs twee noten. Bijvoorbeeld, een basis drieklank van majeur bestaat uit de grondtoon (1e), 3e en 5e toon in de toonladder.

Akkoorden voor piano, gitaar en keyboard zijn een combinatie van drie of meer noten (meestal de grondtoon, de terts en de kwint) die samen worden gespeeld. Elk akkoord vertegenwoordigt een soort klank waarmee u liedjes kunt componeren.

Sommige muziekinstrumenten zoals gitaar, keyboard, fluit en viool worden bespeeld met behulp van de enkele snaren. Maar piano is anders omdat het een aantal snaren heeft die geluid maken als ze worden aangeslagen. De combinaties van al deze aangeslagen snaren vormen piano-akkoorden. De instrumenten zijn anders echter blijft de muziek theorie hetzelfde. 

Piano akkoorden leren

Het leren van piano akkoorden kan u helpen bij het spelen van een popliedje doordat het gemakkelijker wordt om patronen als de I, IV en V akkoorden te herkennen. Als u eenmaal de basisakkoorden leert, is het gemakkelijk om uw favoriete nummers op te pakken.

Piano-akkoorden vormen de basis voor het spelen van veel verschillende soorten muziek. Hoewel sommige akkoorden populairder zijn dan andere, heeft elk akkoord zijn eigen unieke stem en geluid. Die u kunnen helpen bij het spelen van een handvol popsongs. Piano-akkoorden kunnen u ook helpen patronen te herkennen en snel nieuwe liedjes te leren spelen. Bekijk ook eens de pagina over muziektheorie.

Piano-akkoorden zijn de meest elementaire bouwstenen van populaire muziek. Ze bieden een eenvoudige manier om mooi klinkende, vaak direct herkenbare liedjes te spelen door het makkelijker te maken om patronen te herkennen en ertussen te wisselen.